Vrijburg laat met Palmpasen voorgaan: Duco de Vries – De Ontmoeting (met kinderkerk)

door Rachelle Van Andel

Als jongen fotografeerde hij al, maar Duco de Vries begon zijn loopbaan als kunstschilder. Hij volgde de docentenopleiding kunstgeschiedenis en schilderen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In het vierde jaar van zijn studie kreeg hij een beurs om aan de State University of New York te studeren. De ervaringen in New York inspireerden hem om serieus verder te gaan met fotograferen.

Voor zijn eindexamenopdracht in 1995 richtte hij zich op portretfotografie. Portretfotografie is zijn liefde gebleven. Hij maakte als freelance fotograaf voor diverse bladen en reclamebureaus zeer indringende portretfoto’s.

Zijn meest recente boek verscheen in 2022: De Ontmoeting en betreft een overzicht van zijn beste en mooiste fotografische ontmoetingen als portretfotograaf in de afgelopen 30 jaar.

Het is vandaag Palmpasen. Hoe leest Duco het verhaal van Jezus en zijn intocht in Jeruzalem? Wat is er volgens hem nodig voor een authentieke ontmoeting? Welke plek neemt zachtmoedigheid in? Duco neemt ons mee op reis naar een aantal van zijn mooiste portretten met een echte ontmoeting.

De kinderen maken natuurlijk Palmpasenstokken. Welkom!

 

gepubliceerd op 31 maart 2023Alle columns