De gesprekskring

door Japke van Malde

Op zondagen dat er kinderkerk is, zijn er drie groepen kinderen die werken rondom het thema van die zondag. De oudste groep is de gespreksgroep, zij horen eerst het bijbelverhaal en praten er daarna over. Altijd wordt er dan gevraagd: hoe gaat dat in onze tijd?
De weerslag van het gesprek erover kunt u terug zien op de kamerschermen van de kinderkerk die in de kerk staan. Dit jaar is het thema afgeleid van het jaarthema  “geloven in vrijheid”, voor de kinderen ingevuld met de verhalen over Mozes, de man die het volk Israël bevrijdde uit de slavernij van Egypte.
Op de foto zien we in de bovenste helft de verwerking van het thema “slavernij”, Mozes vecht er tegen. Helaas komt slavernij ook in onze tijd nog voor, maar gelukkig zijn er ook mensen die daar (nog steeds) tegen vechten.
Het onderste deel gaat over de plagen in Egypte, links in de gele piramide staan ze opgesomd. Rechts daarvan staan andere piramides, over de vraag: wat zijn de plagen in onze tijd? Wat ervaren kinderen nu als een echte “plaag” in hun leven of in de wereld? Gaat u maar eens rustig lezen, genoeg stof om thuis nog eens over door te praten.

gepubliceerd op 7 november 2018Alle columns