Vrijzinnige miniatuur #29

door Vrijzinnige Miniaturen

Geschreven door: Mariette Hamaker
Ingesproken door: Gert van Drimmelen

Een bijzondere ontmoeting

Vandaag had ik een bijzondere ontmoeting aan de deur van Vrijburg.
Een man in nette zwarte kleding brengt zijn zoon naar Vrijburg waar een groep jonge strijkers repeteert. Ik hoor zijn zoon spelen, ik herken Mozart, in mijn oren klinkt dat voor een jonge jongen bijzonder goed.

De vader en ik lopen wat om elkaar heen en dan spreekt hij me aan:
“Ik moet dit met iemand delen: hier is het allemaal voor mij begonnen.”
In deze kerk ben ik twintig jaar geleden welkom geheten in Nederland, ik kwam uit Kroatië waar nadat Joegoslavië uiteengevallen was, de burgeroorlogen me verdreven hadden. Hier ben ik geholpen om in Amsterdam mijn weg te vinden.
En nu breng ik mijn zoon naar Vrijburg voor zijn jonge strijkers repetitie, alsof alles rond is”

We waren er alle twee door geraakt, ik kon ervaren wat het voor hem betekende.
Vervolgens ging hij verder naar het concertgebouw, voor zijn eigen optreden.

gepubliceerd op 15 oktober 2020Alle columns