Blog 29 ‘liefde in tijden van Corona’- bijdrage van Annemieke van der Veen

door Joost Röselaers

Duisternissen

Ik vind het een enorm gemis: geen Vrijburgactiviteiten in deze tijd. Kaal.

Ter vervanging van de kerkdienst keek ik op 15 maart, onder kerktijd naar de dienst vanuit Rotterdam. Maar ik miste het zingen, dus daarna heb ik even Taizé geluisterd/meegezongen. Ik begon met Ubi Caritas (et amor: waar zorg is en liefde, daar is God), en toevallig kwam daarna Jésus le Christ:

Jésus le Christ, lumière intérieure
Ne laisse pas mes ténèbres me parler
Jésus le Christ, lumière intérieure
Donne moi d’accueillir ton amour…

in het Nederlands:
Jezus, U bent het licht in ons leven,
Laat nimmer toe dat het duister tot mij spreekt.
Jezus, U bent het licht in ons leven,
Open mij voor Uw liefde, o Heer

Klik hier om naar “Jésus le Christ” uit Taizé te luisteren

Wat mij trof was ‘ne laisse pas mes tenèbres me parler’: ik hoor zoveel onheilsnieuws dat die duisternissen wel een beetje opdringerig zijn – en een lied als dit helpt me dan me te herinneren dat dat het precies is: dat ze tot me spreken. Maar dat kan ik ook niet laten gebeuren, door ook naar het licht (Licht?) te kijken – en te doen.

gepubliceerd op 15 april 2020



Alle columns