Blog 30 ‘liefde in tijden van Corona’- bijdrage van Joan de Roos

door Joost Röselaers

Vloeken in de kerk

Vloeken in de kerk, daar heb ik vandaag behoefte aan!
Dominees? Ik ben er dol op.. Maar nu even niet!
Ze kunnen het mooi verwoorden en uitleggen, maar ik heb genoeg van al die prachtige preken. Laat ze even een andere tekst nemen. Van Prediker bijvoorbeeld: Alles is lucht en onuitsprekelijk vermoeiend.

Opstanding?
Opstandig ben ik. Na lange tijd te hebben genoten van alle mooie woorden, de mooie gedichten en columns, de prachtige blogs. Al die leuke apps en videootjes met grappen. Ik deed er zelf aan mee. Ik heb er vandaag mijn buik vol van.

Terug naar normaal: dat is een goede boodschap. Normaal is al erg genoeg.
Normaal is dat het journaal steevast eindigt t met de woorden: we wensen u nog een prettige avond. Een prettige avond? Hoezo? Dat wil ik nooit horen na een journaal en nu zeker niet.
Corona? Dat woord kan ik niet meer horen.

Is hier nog een opwekkend woord, een happy end? Vandaag niet van mij. Maar morgen sta ik hopelijk gezond weer op. Kom dan maar weer met de apps, blogs, videootjes en preken

gepubliceerd op 16 april 2020Alle columns