Blog 36 ‘Liefde in tijden van Corona’- bijdrage van Mark van Praagh

door Joost Röselaers

Kabbelend water en glinstering in de grachten
Olieverf op linnen, 30 x 60 cm; Mark van Praagh

Alles voelt anders en nieuw. Ik ging in de avond langs de grachten fietsen en wandelen om foto’s te maken, eventueel voor een schilderij. Het was koud en ongewoon stil in de stad. Ineens zag ik weer opnieuw hoe mooi de stad is, ook in het donker. Uit de ramen komt warm licht dat glinstert in de kabbelende golven van de grachten. Ik hóórde de golfjes ook. Ik ontdekte dat de geel oranje schittering vooral zichtbaar is in de donkere delen van de kabbelende golfjes en dat de donkere muren toch een beetje kleur hebben als je goed kijkt.

Ik heb dat beeld nu ook geschilderd, een vlotte impressie, ik laat het nu maar zo denk ik. De bomen heb ik geschilderd alsof het al zomer is, die komen straks gewoon weer in het blad. Dat stemt gerust, ergens.

gepubliceerd op 22 april 2020Alle columns