Belfast 2004

Van 24 tot 27 september 2004 was de cantorij van Vrijburg te gast bij de First Presbyterian Church in Belfast. Hieronder een foto-verslag.

Rosemary-churchDeze gemeente behoort tot de Non-subscribing Presbytarians. De kerk is een monumentaal gebouw midden in Belfast.

DSC09608Belfast is een verdeelde stad met protestantse en katholieke wijken. Deze wijken zijn herkenbaar aan de murals: muurschilderingen van de verschillende milities, actief in de verschillende wijken. De UVF is actief in protestantse wijken en de IRA vroeger in de katholieke delen van de stad.

 

DSC09617DSC09623Het parlement zetelt normaal gesproken in Stormont, maar is de laatste 2 jaar niet meer bijeen geweest

DSC09651Na de koorrepetitie op zaterdag lekker eten bij de ‘The Crown’.

DSC09634‘s Middags hebben we een rondrit ten noorden van Belfast gemaakt. Een van de stops was bij de watervallen van Glenferick.

DSC09639
De dienst zondag’s was heel levendig. Naast onze cantorij zong natuurlijk ook het eigen koor.

DSC09645Bovendien speelde Jeanette van Wingerden een menuet van Bach. Na de dienst hadden de drie musici, Leenke de Lege, cantrix van Vrijburg, Jeanette van Wingerden en Billy Mackay, cantor en organist van de First Presbyterian Church een onderonsje.

DSC09648We mogen terugzien op een geslaagd weekend en hopen, dat de betrekkingen weer aangehaald worden en dat er een delegatie uit Belfast ook onze gemeente zal bezoeken.