Expositie Lejo Duijvestijn 27 november 2016 – 8 januari 2017

Onder de naam Lejo (de naam waaronder hij als beeldend kunstenaar bekend is) exposeert Lejo Duijvestijn. Binnen de beeldende kunst houdt hij zich vooral bezig met schilderen en fotograferen. Bij beide kunstvormen gaat het hem er om een sfeervol en pakkend beeld in een spannende, uitdagende compositie neer te zetten.
Sinds zijn tienerjaren fotografeert hij en het schilderen kwam er begin jaren 90 bij. Voornamelijk binnen het schilderscollectief Easellease van Theo Peters, maar ook op de schilderscursussen in Frankrijk en Italië van zijn vriend de kunstschilder Rob Visje, heeft hij zijn passie verder kunnen ontwikkelen.
Naast zijn werk als organisatie psycholoog bij de Gemeente Amsterdam bleef hij de fotografie en de schilderkunst trouw, zodat hij in 2003 is gaan werken als zelfstandig fotograaf en schilder. Bij zijn schilderijen komen we diverse stijlen tegen. Naast figuratief zijn er ook abstracte werken. De laatste jaren heeft hij veelal geschilderd in zwart-wit en grijstinten. De stadsgezichten vallen op door een intensiteit en variëteit in lichte en donkere tinten. De serie foto’s van Amsterdamsche School huizen en gebouwen is zeer bijzonder vooral door het zonlicht dat ons tegemoet straalt.

lejoduyvestein
De expositie is doordeweeks te bezichtigen van dinsdag t/m donderdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Omdat de expositieruimte ook voor andere activiteiten gebruikt wordt, is het raadzaam van te voren te bellen (020 671 42 77) of u er terecht kunt.