Verdwaalde engelen van Jihad Abousleiman 15 januari – 15 maart 2017

Jihad Abousleiman groeide op in Majdalouna in Libanon. Hij studeerde theater en filosofie aan de Universiteit van Beiroet. Maar tevens begon hij aan de opleiding schilderkunst aan dezelfde universiteit. Dit werd zijn passie. Met een studiebeurs kon hij aan de Sorbonne en de Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts, beide te Parijs, verder studeren. In Parijs ontving hij de Premier prix de fin d’étude. Nadat de burgeroorlog in zijn land was uitgebroken, keerde hij niet terug en bleef hij in Europa en wel in Amsterdam. Hij exposeerde in Nederland, Parijs, Beiroet, Amman en de Emiraten. De schoonheid van Libanon blijft een bron van inspiratie.

jihadabousleimanZijn werk roept beelden op van geluk, weemoed, associaties met beelden uit een verloren Arcadië. Van tijd tot tijd keert hij terug naar zijn geboorteland Libanon om zich te laten inspireren door de mediterrane kleuren. Bij ons zullen we pastels zien van o.a. kinderen die oorspronkelijk uit Syrië komen en al lange tijd in Libanon wonen. Abousleiman heeft deze tentoonstelling als titel meegegeven ‘Verdwaalde engelen’.

De opening is op zondag 15 januari in de Moddermanzaal om 11.45 uur, ingang Herman Gortestraat 31, 1077 WE Amsterdam. Wij zorgen voor koffie en een drankje. De expositie is doordeweeks te bezichtigen van dinsdag t/m donderdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Omdat de expositieruimte ook voor andere activiteiten wordt gebruikt, is het raadzaam van te voren te bellen (020 671 42 77) of u er terecht kunt.